ABLAKSZIGETELÉS

Az ablakszigetelés fontossága: a lakások hőveszteségének a nagy százalékáért az ablak hőszigetelő képessége a felelős, az ablakszigetelés elengedhetetlen. A belső levegő (kis) része az ablaküvegen, a másik része az ablak résein távozik. Az ablakszigeteléssel veszteség teljesen nem zárható ki, de csökkenthető. Bármilyen kevés is lesz a megtakarított hő az ablakszigetelés által, a mai fűtési árak mellett az is számít pénztárcánknak.

Ablakszigetelés házilag?

Az ablak nyílóira rászerelt szigetelő csíkokkal is csökkenthetjük a távozó hőmennyiséget. Ez az ablakszigetelési módszer azonban csak részleges, és időleges megoldás. Azt se feledjük, hogy esetenként ezzel az ablakszigetelési módszerrel többet ártunk, mint használunk.

Ablakszigetelés

Legtöbb lakástulajdonos a fűtésköltségek spórolására az ablakok, ajtók szigetelését választja. Tény és való, hogy egy lakás, amennyiben megfelelően van szigetelve, akár 3-4 fokot is lehet spórolni, ami a fűtésszámlán havi 15-20%-os spórolást jelent. Ebből adódóan sokan úgy gondolják, hogy a szigeteléssel megoldódik minden. Ez kb. 10%-ban így is van, de a legtöbb esetben egy szigeteléssel, akár többet is árthatunk, mint használhatunk.

Az a szakember, aki csak a szigeteléshez ért, sajnos számos esetben látjuk, hogy nem a legmegfelelőbben végzi el a munkát. A szigetelés, egy összetett munka része. Akik ablakok javításával foglalkoznak, azok professzionálisabban látják és tudják, hogy mi miért van és a megfelelő lépéseket, amivel elérik, hogy tökéletes legyen az ajtó vagy ablak.
Hangsúlyoznám: A szigetelés előfeltétele, hogy az ablak vagy ajtó jól illeszkedjen, jól záródjon, rendesen rátakarjon mindenhol! Amennyiben ezek nincsenek meg egy nyílászárón a szigetelés kidobott pénz.

Természetesen, a szigetelést meg lehet csinálni házilag is, akinek van egy kis kézügyessége.
A szigetelést egységesen körbe kell rátenni a nyíló szárnyra. (Kivételes esetekben szoktuk a tokot is szigetelni.)

Az eredetileg kialakított fa bukó-nyíló ablakok nútmarásos szigetelése a legjobb szigetelési technika, jelen pillanatban.(Ilyen típusú ablakoknál, mi is az eredeti nútmarásos szigetelést használjuk.), de nem szabad összekeverni az utólagosan mart szigetelési technikával, amelyre már ugyanez nem mondható el. A két fajta nút, amibe húzzák a gumit ég és föld egymáshoz képest, arról nem beszélve, hogy a bukó-nyíló ablakok esetében, a fát 90%-ban lazúrozzák, így akár többszöri kenés után is vissza lehet tenni, amíg az utólagosan mart részt 90%-ban mázolják és egy mázolás után a nút festéktől lesz teli.
Az utólagosan szigetelt ablakoknál, ajtóknál megkülönböztetünk: öntapadós gumiszigetelést és nútmarásos szigetelést.
Sokkal többen hiszik, hogy az utólagosan mart gumiszigetelésablak_javitas_csere_2_ajtoablakdoktor_hu a mostani technikák között a legmegfelelőbb.

Ez abban az esetben lenne igaz, amennyiben nem a sarkába tennék a nútot, hanem a falccal megegyező oldalra.
Ezt a műveletet 20 nútmarós szigetelőből, talán ha 1 csinálja meg. Az oka pedig az, hogyha nem a megfelelő helyre teszi a marást, akkor könnyen letörhet. Ezért szinte mindenki, kivétel nélkül, a sarkába teszi a nútot, majd beteszik a megfelelő méretet.6-8-10-

12 gumicső és természetesen, van ahol ezzel az eljárással is tökéletes lesz a szigetelés, de sok esetben tapasztaljuk, hogy csak 60-70%-ban sikerült.
Mindegyik gumiszigetelésnek a lényege, hogy rátakarjon a nyíló a tokra és ne a nyíló és tok közé szoruljon.
Számos esetben találkozunk megvetemedett ajtókkal és ablakokkal. Magát a fát kiegyenesíteni
nem lehet, de a vetemedés miatt ék alakú lécet be lehet szabni a nyílóba és a tokba, hogy rátakarjon a tokra a nyíló. Egy ilyen megtoldott felületre megint csak nem lehet nútmarásos szigetelést betenni, mert kitörhet az ékléc. Vannak ablakok, ahol 2 millimétert takar rá a szárny a tokra. Az ilyen esetekben, a sarokban elhelyezkedő gumi nem ér ki arra a szélére, ahol lennie kellene.

A régi, kétszárnyas ablakokon, ahol a karmos zár található (50-80-éves) és bár úgy-ahogy záródik, rátéve egy gumiszigetelést, mégsem fog tökéletesen záródni. Ezeknél az ablaktípusoknál ki kell cserélni a zárszerkezetet, le kell festeni és csak utána lehet szigetelni.

Az utólagosan szigetelt ablakokra és ajtókra azért használjuk az öntapadós gumit, mert miután beillesztjük az ablakokat, zárakat cserélünk, ahol szükséges, kialakítjuk víz ellen a vetemedés miatt, ék alakban lécezzük, ahol erre szükség van és miután ezek le vannak festve, végül a felületkezelt szélére tesszük az öntapadós gumit. Ez pedig a tokra rátakar és nem fog közé menni. A sarkait kapocsbelövő szeggel szegezzük oda, hogy az alja és a teteje ne kunkorodjon fel, illetve pöndörödjön le. A megfelelő helyre a megfelelő vastagságú méretet tesszük be. Az élettartama mindkét esetben ugyanannyi, egy mázolás után újat kell feltenni.

AZ ÖN SZAKÉRTŐ SEGÍTSÉGE!

Horváth Ákos asztalos mester ablak javítás Budapesten ingyenes felméréssel +36705500269 hívjon

Horváth Ákos vagyok, asztalosmester. Fa ablak javításra és fa ajtó javításra szakosodott vállalkozásomat 1994-ben alapítottam, amit évről évre fejlesztek. Immár több, mint 30. éve állok ügyfeleim rendelkezésére. Ajtó-ablak doktor csapatommal együtt állok az Ön rendelkezésére is, ha Ön Budapesten és környékén lakik.
A fa ablak és fa ajtó javítása lényegesen kisebb költséggel jár, mint a nyílászáró cseréje. Ablak javítás, ajtó javítás, ablak szigetelés, ajtó szigetelés rövid határidővel, korrekt árakon. Nyílászárócsere helyett válassza a javítást. Ha ablakjavítás, ha ajtójavítás, válasszon bennünket. Szakmunkánkra ajtó és ablak javítási munkáinkra 1 év garanciát vállalunk.

Cégünk a fa ajtók és ablakok javítására szakosodott: a fa ablak és fa ajtó javítását és helyreállítását, vagy restaurálását is, magas minőségi szinten végezzük el. Az elmúlt években a műanyag ablak és műanyag ajtó javítás területén is komoly szakmai fejlesztéseket végeztünk. Ennek eredménye, hogy a műanyag nyílászárók javítására is, szakmai képzettséggel rendelkezünk. 
Munkaterületünk főként Budapest és vonzás körzete. Kérjük fogalmazza meg igényét írásban és gyorsan válaszolunk.
Budapest egész területén ingyenes helyszíni felméréssel!

Horváth Ákos
asztalos mester

Hívjon!

Legyen Ön is elégedett velünk! 

 

Ha műanyag ha fa ablakok vagy erkélyajtók illesztésére, javítására,  zárszerkezet cseréjére vagy szigetelésre van szüksége, válassza az ajtoablakdoktor.hu szolgáltatásait.. Műanyag ablakok és műanyag erkélyajtók szigetelését is vállaljuk. 6-os nutos fehér vagy barna gumival.

Az ajtoablakdoktor.hu vállalja műanyag és fa nyílászárók zárszerkezeti elemek cseréjét, akár 20, 25 vagy 30 éves zárszerkezet esetén is. Ha csak egy vagy két elem romlott el, akkor nem kell az egész zárszerkezetet cserélni, de ha szükséges, akkor komplett tartó és zárszerkezet cserét is vállalunk: természetesen fa ablakok és fa ajtók esetében is, mint műanyag ablak és műanyag ajtó esetében. Műanyag elemet, karcolást nem javítunk! 

 Budapest egész területén ingyenes felméréssel és pontos korrekt árajánlattal határozzuk meg azt a munkát, amit elvégzünk.

Árajánlatunkat a helyszíni szemlén alakítjuk véglegesre, benne minden olyan információ ami Önnek részletes: a fa ablak vagy fa ajtó javítása során előkerülő rejtett hibák lehetőségére is előre adunk tájékoztatást, ár tervet.   Ön úgy dönthet a költségek vállalásáról, hogy nem éri meglepetés.

asztalos szakmában

elégedett ügyfél

ajtó javítás, ablak javítás Budapesten ingyenes felméréssel +36705500269 hívjon

Mikor válassza az Ajtó Ablak Doktort?

Hívása fontos számunkra.

Bármely fa fajtóval vagy fa ablakkal problémája adódik, keressen bennünket bizalommal.

Miért válassza az Ajtó Ablak Doktort?

Egy laikus számára egyszerűnek tűnik ez a munka: ablakillesztés, ajtó átpántolás, stb … pedig ehhez is igényesség és szakértelem kell. Például számtalanszor láttunk olyan ajtókat, amit valaki egy évvel ezelőtt újrapántolt, de már megint lóg, ugyanezt új vagy egy-két hónapos ajtóknál is tapasztaljuk. Gyakorlatilag ha a pántok precízen vannak befúrva, egy képzeletbeli tengelyen futnak, akkor nem feszegetik egymást nyitogatás közben.

Nem záródó fa ablak

Ha a fa nyílászárók nem záródnak, nem működnek akkor fa ablak javításra, fa ajtó javításra vagy fa nyílászáró szigetelésre van szüksége. Műanyag ajtó és műanyag ablak? Kérdezze munkatársunkat.

Műemlék jellegű fa ablakok javítása

Ha a műemlék jellegű fa ablakok, fa ajtók cseréje lehetetlen, ablak javításra vagy ajtó javításra van szüksége. Műanyag ajtó és műanyag ablak? Kérdezze munkatársunkat.

Betör a szél a faablak réseken

Ha már a szél is kinyitja az ablakokat, ablak javításra van szüksége. Műanyag ajtó és műanyag ablak? Kérdezze munkatársunkat.

Nem záródó fa bejárati ajtó

Ha a bejárati ajtó nem zár, ajtó javításra vagy ajtó szigetelésre van szüksége. Műanyag ajtó és műanyag ablak?
Kérdezze munkatársunkat.

Ablakcsere helyett a fa ablak javítás előnyösebb lehet

Ha a fa nyílászárók cseréjétől idegenkedik, és nem szeretne drága, túl hermetikusan záró műanyagot, fa ablak javításra vagy fa ajtó javításra van szüksége.

Régi ablak porvédelem

Ha az ajtók, és az ablakok nyílásain bejön a por, ablak javításra vagy ajtó javításra van szüksége. Műanyag ajtó és műanyag ablak? Kérdezze munkatársunkat.

Budapesten INGYENES felmérés!

Hívjon bennünket telefonon, hogy egyeztethessünk a részletekről!

Kis javításai munkák is

A legkisebb fa ablak javítási vagy fa ajtó javítási munkákat is elvállaljuk.

Tételes árajánlat

Az árajánlatot mindig tételesen és pontosan adjuk, így véletlenül sincs félreértés!

Garancia

Munkánkra 1 év garanciát vállalunk!

Megbízható szakértelem

Garanciális visszajelzésünk szinte nincs, azaz munkánkat nem éri panasz!

Több, mint 20 év tapasztalat

Munkánkat több, mint 20 éve végezzük töretlen lelkesedéssel és a munkához való alázattal!

FA ABLAK JAVÍTÁS - FA AJTÓ JAVÍTÁS 

Videónkon részletesen ismertetjük az ablak javítás munkálatokat és az ajtó javítás feladatokat

 

A régi, elavult ablakok nem minden esetben értettek meg a lecserélésre. Természetesen ilyenkor a javítás és szigetelés az egyetlen megoldás, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a folyamat hogyan történik. A különböző módszerek különféle hatékonysággal rendelkeznek, így érdemes őket egyenként áttanulmányozni. Az egyik leggyakoribb ablakszigetelési eljárás az un. szilikonos szigetelés, amikor is egy előre kimart mélyedésbe szilikon szigetelés kerül. Ez a szigetelés ellenáll a környezet negatív hatásainak, nem porózus, s optimális megoldást jelent a régi ablakok korszerűsítésére. Ugyanakkor a következő szigetelési megoldás már korántsem mondható tökéletesnek sőt! Nem másról, mint az öntapadós szigetelő profilokról van szó, amelyek ideiglenesen valóban hatékonyak lehetnek, hosszú távon viszont szinte garantált, hogy elválnak az ablaktól, s lepotyognak. Ugyanakkor a párásodásnak köszönhetően meg is szívják magukat vízzel, s valójában használhatatlanná válnak. Ezek a megoldások tehát egyáltalán nem ajánlottak, kivéve akkor, ha a szigetelés szándékosan rövid időre szól majd! Az utóbb leírtak teljes mértékben igazak a szivacsos ablakszigetelési megoldásokra is, amelyek nagyban hasonlítanak az öntapadós profilokra. A pára itt is vizesedést okoz, s a szigetelő szivacs csíkok idővel leválnak az ablakról.

 

 

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a bemarásos szilikon szigetelési módszerek a leghatékonyabbak, így ha Ön is ezt a módszert szeretné választani, kérjük, hogy keressen minket bizalommal, ugyanis az ablakszigetelést pillanatok alatt megoldjuk, s mindezt elérhető áron!

Műanyag ajtó és műanyag ablak? Kérdezze munkatársunkat. Az elmúlt évek során, jelentős szakmai fejlesztéseket végeztünk a műanyag technológia irányában is!

 

GARANCIA

25 év szakértelem, 1 év garancia, ablak javítás Budapesten ingyenes felméréssel Horváth Ákos asztalos mester +36705500269 hívjon
25 év szakértelem, 1 év garancia, ablak javítás Budapesten ingyenes felméréssel Horváth Ákos asztalos mester +36705500269 hívjon

MUNKÁINK KÉPEKBEN

Ablakot javítani vagy ajtót javítani nekünk művészet. Egy régi korhadt nyílászáró felújítása során ahogy a fogorvos a letört fogból újat épít, úgy mi új ablakot vagy új ajtót építünk. A képeken jól látható, hogy miként újítjuk fel a korhadt ajtót, minként újítjuk fel a rossz ablakot.A munkánk során mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek.

Keressen bizalommal

Az ablak javítása vagy az ajtó javítása lényegesen kisebb költséggel jár, mint a nyílászáró cseréje. Ablak javítás, ajtó javítás, ablak szigetelés, ajtó szigetelés mind olyan feladatok, amelyek precíz munkát, szakértelmet igényelnek. Az AjtóAblakDoktor rövid határidővel, korrekt árakon dolgozik.  Nyílászárócsere helyett válassza az ablak javítást vagy ajtó javítást. Műanyag ajtó és műanyag ablak?
Kérdezze munkatársunkat.

25 év szakértelem 1 év garancia ablak javítás Budapest területén ingyenes felméréssel +3670 55 00 269

RÖVID HATÁRIDŐ

GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS

1 ÉV GARANCIA

TÉTELES ÁRAJÁNLAT

INGYENES FELMÉRÉS

Budapesten

PRECÍZ MUNKAVÉGZÉS